“Metoo, problemele reale, adevăratele violate și vedetele sclifosite”

Dacă sunt femeile mai bune?! Nu. Dar cine nu înțelege că este important scandalul de acum cu hărțuirea sexuală, este un prost. Să fii împotriva acestei campanii pentru că a fost inițiată de nu știu ce vedete pe care nu le poți înghiți tu, că asta nu reprezintă adevăratele probleme ale femeilor, adevăratele drame, este absolut penibil. Și de cine ai fi vrut mă rog să fie provocată o asemenea campanie dacă nu de către cine are influență? Și de unde să înceapă schimbarea dacă nu plecând de la micile povești ale fiecăreia de lângă noi? Sigur, nouă ar trebui să ne pese că mori tu de foame, nu de Gwyneth Paltrow, că pe tine te fute viața în cur pe gratis zilnic și ai da orice să stai doar o dată apoi să devii bogat, sună a afacere bună. Ba chiar mă bucur de răul lor, măcar au plătit urât pentru avantaje!

Apoi nu ești atent la acest paradox. Pe de-o parte e plin de site-uri și bloguri de femei singure care plâng pe unul sau pe altul care a plecat cu jde mii de ani în urmă, de te apucă și nervii, căderea asta într-un infantilism al emoțiilor și percepției asupra relațiilor, măcar să-l înjure și să-i dea muie în textele alea, dar ea nu, îl plânge blajin sentimentaloido-oligofrenic sub apusuri de soare, iar pe de alta, din ce s-a povestit odată cu metoo, este clar că molestarea sexuală este ceva la ordinea zilei. Căsătoriile sunt din ce în ce mai puține, dar infracțiunile sexuale din ce în ce mai multe. Masculul nu mai vrea să întemeieze o familie, ci vrea să aibă în pat absolut tot ce-i cade în raza de acțiune. Diversitate și nicio responsabilitate. Doar carne proaspătă în continuu. Lucrurile astea trebuie să aibă o legătură. Sunt lucruri care se reglează unele pe altele. Plus că dacă asta este tendința, va fi mai rău, nu mai bine.

Cultura care ne formează de copile ne strică iremediabil. Cele de vârsta mea umblătoare prin autobuzele bucureștene comuniste, eram pipăite până la lacrimi. Ce efect are asta asupra unei fetițe, nu este greu de înțeles.

Se știe, cine este femeie, iar în copilărie se juca cu prietenele ei în fața blocului și nu a văzut un nene care și-o freca uitându-se la ele, nu este din România! Mie faza cu autobuzul mi s-a întâmplat cel puțin o dată la șase luni. Iar o dată, deși mă împingeam în cei din față să fug și mă tot feream, bărbatul din spatele meu a spermat pe sarafanul meu. Eram o fetiță speriată. Iar tăcerea sumbră și agresivă din timpul comunismului era cel mai cumplit lucru posibil. Lipsa de comunicare, tabu-ul asupra sexualității și asupra acestor situații. Nu spunea nimeni metoo! Credeam că eu sunt de vină, credeam că sunt singura căreia i se întâmplă și mi se întâmplă pentru că sunt rea și o merit. Nu spuneam nici acasă, lui maică-mea, era secretul meu oribil cu care mă înecam noaptea.

Dar am o prietenă pe care unul a urinat în autobuz. Nimeni nu s-a băgat. Iar în fața mea, profesorul de sport pe care-l aveam în clasa a cincea i-a pus mâna pe un sân prietenei mele când rămăsesem doar noi să ne îmbrăcăm în vestiar. Dar pe tema asta se poate povesti la infinit. Știu enorm de multe povești, povestite în taină de femei pe care le-am întâlnit. Sunt poate mici chestii când le compari cu condițiile de viață a nu știu căror femei de pe nu știu ce continente și nu știu ce religii, cum zici tu, boule, femeile doar caută faimă pe facebook, țipă după atenție, să îți scoți penisul în fața unei femei pe stradă nici nu e de poliție, a zis boul, dar sunt chestii care ne afectează iremediabil. Care ne formează.

Dacă sunt femeile mai bune? Nu. Sunt niște scârbe care au învățat că este fiecare pentru el, nimeni nu îți sare în apărare, ești doar tu pentru tine acolo și orice ai face, tot curvă ești, tu ești de vină, mereu vina este a ta, sexualitatea este singura putere pe care o ai asupra unui bărbat, altfel el te-ar ocoli, disprețui și nici n-ar avea nevoie de tine și oricum doar te tolerează, poate avea alta mai bună oricând.

Eu nici nu sunt prietenă cu femei, le ocolesc din start. Prietenia între femei nu este ceva natural. Nu există prietenie între femei. Există doar perioade scurte de prietenie și ele sunt posibile mai ales la tinerețe. În copilărie, adolescență. Câtă vreme oamenii își mai păstrează inocența. Eu nu vorbesc acum pentru femei, ci împotriva abuzului sexual care este cât se poate de real.

Femeile nici nu se mai iau în serios. Farduri, haine, au devenit niște roluri pe care le joacă, nici nu mai sunt autentice. Sunt și ele doar niște animăluțe hrăpărețe în lupta pentru supraviețuire. Și cum ne sfătuia profesorul nostru de contabilitate de la un curs de șase luni, pe noi, care ne căutam joburi în birou: Folosiți-vă atuul de femeie! Duceți-vă la interviu cu un zâmbet pe față, cu un decolteu, mergeți cu pieptul în față, împinge-și pieptul înainte, folosiți-vă de tot ce v-a dat natura! Nu fiți proaste!

Sau nu există prietenie între femei decât dacă au aceleași condiții financiare și sociale. Între femei sărace, sau femei bogate, sau femei urâte, femei singure, femei căsătorite, între femeile cu copii. Este o alianță socială și atât. Pentru că așa funcționează creierul uman.

Iar teoria asta mi se confirmă mereu. De curând, o femeie cu care mă întâlneam de mai mult timp și îi făcusem niște confidențe, pe care evident că acum le regret și mă gândesc ce-ar fi fost să-i fi povestit totul despre mine, în momentul în care eu eram furioasă pe bărbată-miu și am spus că până la urmă îl las singur să vadă că alta nu-și găsește, mi-a zis: Își găsește, își găsește imediat! Apoi când m-am plâns de gelozia lui și-am spus enervată: E nebun să fie obsedat că mă ia altul de la el, cine mă mai ia?, femeia, de altfel o femeie în vârstă, nu vreo tinerică, o bunicuță, dar otrava nu are vârstă, a zis: Știi bancul cu Alinuța și Lupul? O întâlnește Lupul pe Alinuța în pădure, o violează. Plânge Alinuța și-o întreabă: Cine mă mai ia pe mine acum că nu mai sunt fată mare? Iar Lupul zice: Te mai iau eu o dată!

Advertisements

One comment on ““Metoo, problemele reale, adevăratele violate și vedetele sclifosite”

  1. Anisoara -Mariana says:

    De ce gindim ca trebuie sa ne ia cineva ?Sa ne ia un barbat . Asa proaste suntem ? Nu ne duce capul sa i luam noi pe ei ? Ce este femeia ?Femeia este tot. Este viata < munca < seviciu <curatenie <copii <mancare <spalat ,calcat ,tot.De ce suntem catalogate asa ?Pentru ca majoritatea asa vrea.Femeia e sclavul barbatului. Femeia este viata !!!.Sunt multe de spus dar asa vor femeile sa le aleaga cineva. Ele sunt atat de proaste incit nu pot alege ele cu cine sa si traiasca viata <. Asteptati sa va aleaga cineva !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s